Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter
39507
post-template-default,single,single-post,postid-39507,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8

Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter

Na iedere jaarwisseling wensen we elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar. Maar ik ben ook heel benieuwd wat iedereen wenst voor onze vereniging?

Het komende jaar wordt er weer een gaatje in ons sport aanbod gedicht met het inschrijven van een U15 HB team. Dat betekent dat we zowel bij de U18 HB als U18 SB dit jaar nog geen aanbod hebben. Dat is heel jammer, maar verklaarbaar door het feit dat de grootste leden uitstroom in onze sport juist in die leeftijdsgroep ligt.

Het KNBSB leden aantal is het afgelopen jaar gedaald met ong. 500 leden. Maar we gaan wel weer naar de World Baseball Classic die dit jaar gehouden wordt. Wat zouden wij als club kunnen bijdragen aan het behoud van onze sport, onze leden blijven enthousiasmeren en potentiële leden naar onze club te krijgen??

Kijkend naar de club en ons schitterende complex denk ik dat er veel meer potentie in zit dan wat er nu uitkomt. Die potentie verder ontwikkelen en realiseren kunnen wij als bestuur niet alleen, daar hebben we veel mensen voor nodig.

Ik zou graag willen weten wat onze leden verwachten van de vereniging? Wordt er alleen verwacht dat we onze leden 1 tot 3 keer per week bezig houden met honk en softbal door trainingen en wedstrijden? Of zou men aan meer, maar ook andere activiteiten naast het honk- softbal willen deelnemen? Zou je hier over mee willen denken en praten laat dat aan het bestuur weten. Onze contact gegevens staan op de website.

Om de club draaiend te houden moeten we meer inkomsten genereren. De leden contributies en de bar inkomsten zijn niet voldoende om alle kosten te kunnen dekken en alles in goede operationele staat te houden, laat staan verbeteren en uit te breiden. Om financieel gezond te blijven en wat armslag te creëren is er ongeveer €15k tot €20k extra inkomsten nodig.

In het bestuur zullen dit jaar de bestuursleden die het secretariaat, PR en Communicatie en Materiaal in hun portefeuille hebben aftreden en zij zijn niet herkiesbaar. We zijn dus op zoek naar liefst 3 of 4 mensen die deze taken gaan oppakken waarbij de secretaris in ieder geval een bestuurszetel is.
Om de accommodatie in top conditie te houden zijn we ook naar hulp op zoek om een accommodatie commissie op te richten die alles op het complex wat niet door de gemeente gedaan wordt te onderhouden om de bestaande paar vrijwilligers die daar nu regelmatig mee bezig zijn te ondersteunen. Ook voor deze activiteiten geldt: zou je je hiervoor in willen zetten schroom niet om dat bij het bestuur kenbaar te maken.

Afhankelijk van het antwoord op de vraag: Wat onze leden buiten het honk- en softbal verwachten van de vereniging zouden we kunnen kijken of een uitbreiding van het clubhuis meer inkomsten voor de club zou kunnen opleveren. Daarvoor zou een commissie kunnen worden opgericht die zich gaat richten op hoe we met onze accommodatie meer inkomsten kunnen genereren. Wie hier over mee wil praten en denken wordt van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

De covid periode, de situatie in de Oekraïne, de huidige inflatie en de kosten stijgingen waar we nu mee te maken hebben drukken zwaar op onze begroting. Sponsoren staan over het algemeen niet te springen om nu hun geld in een vereniging te steken, maar het zou heel welkom zijn als we daar inkomsten uit zouden kunnen genereren. Als er ideeën zijn hoe we bedrijven zouden kunnen interesseren om ons te helpen en wat wij als club als tegenprestatie zouden kunnen aanbieden horen we die graag en willen we graag met jullie in gesprek komen daarover.

Kortom, om de vereniging meer toekomst bestendig te maken en op ons complex meer reuring en activiteit binnen onze sport maar ook buiten de sport te krijgen is er nog veel te doen.

Ik sluit af met iedereen een heel sportief en gezond 2023 toe te wensen en hoop dat er veel mensen opstaan om hun schouders onder onze club te zetten en samen met ons een mooie toekomst voor onze club en onze mooie honkbal- en softbal sport gaan realiseren!